Стоян Василев говори за пръв път пред NOVA

Подпорна стена или хотел е строежът на плажа „Алепу”? За пръв път в ефира на NOVA говори новият инвеститор на спорния обект. Преди дни Стоян Василев публикува свое видео, в което показва строежа отблизо и разказва за плановете за проекта.

Инвеститорът на "Алепу": Протестите са пропаганда

За първи път екип на NOVA беше допуснат в съоръжението, за да го покаже отвътре. Според инвеститора сегашните бетонни кубове нямало да бъдат използвани за хотелски стаи, защото не отговарят на стандартите. Василев твърди, че ако съдът разреши строителство, обектът нямало да наруши екоравновесието в района на защитеното блато „Алепу”.

 

 

Общинар от Приморско е новият инвеститор на „Алепу”

„Впоследствие няма да бъде по никакъв начин използваемо в бъдещия ваканционен комплекс, който ще се строи пред него - в посока морето, разбира се. Те остават неизползваеми в този вид, за да изпълняват своята противосвлачищна функция. Смея да твърдя, че дори по време на съгласувателните процедури има две писма от РИОСВ, които потвърждават, че обектът е извън тези защитени територии и няма пряка опасност от нарушаването на екоравновесието”, коментира Василев.

Повече гледайте във видеоматериалите.