Друг сценарий като по учебник на КГБ, който вече лъсна, е за компрометирането на изборите, коментира лидерът на ГЕРБ

„Ако кандидат-президентът Румен Радев и предизборният му щаб в министерствата наистина имаха данни за подслушване, досега да ги бяха разгласили. До последния детайл! Но понеже нямат, отново ще направят компромат като миналото лято. С клъцни-срежи ще изфабрикуват фалшив запис по модела „Костинброд”. И то в момент, в който да няма време да изобличим лъжата”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с младежкия актив на ГЕРБ.

„Друг сценарий като по учебник на КГБ, който вече лъсна, е за компрометирането на изборите. Избори, които по закон са основният приоритет на служебното правителство. Промените в Избирателния кодекс не бяха направени за по-честен вот, а за касиране. Така едноличната власт на Радев - без парламентарен и институционален контрол, ще се запази поне до президентските избори”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Много пъти съм казвал, че омразата води до хаос. Хаос, който се наблюдава дори в изказванията на управляващите. В един момент Румен Радев казва, че хазната е изцедена, а финансовият му министър твърди, че фискално страната ни стои добре и приходите в бюджета се движат по план. С реваншизъм и чистки няма да гарантираме нито възстановяване, нито просперитет. Българите са мъдри и отговорни. Вярвам, че с гласа си ще върнат България по пътя напред!”, продължи Борисов.

„Това е еднолична диктатура. Президентът казва и никой не го пита: защо лъжете? – „Отиващото си правителство изцеди хазната. Остави в най-трудния момент пенсионерите медиците и бизнеса” – това е чудовищно обвинение, ако е вярно. За радост, друг член на предизборния му щаб – г-н Асен Василев, казва две неща: „Теглене на нов държавен дълг вероятно няма да се наложи до края на юли и фискално страната ни стои добре”. Значи от 12 до 21 май страната вече стои добре фискално и не се налага да се теглят заеми. Радев обвинява основния си опонент ГЕРБ, за нещо, което не е вярно. Как като нямаше пари, продължиха всичките ни мерки? То бива да се лъже, бива... Това го цитирам, не го измислям”, обяви Борисов.

„Току-що Асен Василев е казал, че към началото на май бюджетът вече има сериозни проблеми. Имало е обаждане и са му казали: „Сине, майчин, ти какви глупости ги говориш”. На 23 май е казал, че теглене на нов държавен дълг няма да се наложи до началото на юли и страната ни фискално стои добре, засега приходите в бюджета се движат по план. Днес за около 20-30 минути се срива бюджета на това момче само, за да угоди на кандидат президента”, каза още Борисов.