По думите му нямало нищо реално

„Вече мина седмица, в която правителството и службите бяха обвинени в подслушване. До ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Те толкова се объркаха, толкова вече се паникьосаха, че трябва много бързо да зашият нещо. Да направят някаква компилация. Да направят някакъв нов „Костинброд“ или каквото и да било. В желанието си да сторят това, дори ни нарекоха „бивши хора“. Това е израз, използван в Съветския съюз, когато са унищожили целия цвят на нацията си. Същото е било и тук, в България, при окупирането от комунистите през 1944 г.”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандалите с подслушванията на политици.

 

 

Борисов обясни, че не са му пришили само това, че е изял човек: „Така, като чувам, най вероятно ще съм изял някой човек вече. Само това не са ми пришили. Това в България е правено 44-та година. И тогава дядо ми е бил кмет на едно село, тук до София, са го пребили с тояги и са го убили. И са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър. Същите тези, които са в момента. Радев – издигнат от БСП, Рашков е от БСП, всичките са от БСП. В момента фабрикуват, трябва да направят лъжа. Трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха, защото хората вече не им вярват за тези подслушвания”, добави още лидерът на ГЕРБ.

„Много искат да ме арестуват. Те това искат. Да идват сега, по-рано, че после, като тръгна по страната, ще им е по-трудно. Това сега правят, по това работят, защото друго не могат да измислят. Видяха, че с политически методи не могат да ни победят”, категоричен е той. 

 

 

Борисов призова съпартийците му да не се плашат, защото целта бил той. „За това се боря, ГЕРБ да я има, когато мен ме няма. Още дълги години да ги тормозите комунистите. Искам вие да сте бастионът на демокрацията, защото в този преврат, който става в момента, няма нищо законно”, заключи лидерът на ГЕРБ.