Председателят на ГЕРБ се включи на живо във Facebook

Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на живо включване във Facebook.

„Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия - ГЕРБ”, категоричен е Борисов. Той попита съпартийците си дали са чували от служебното правителство нещо за БСП, ДПС, „Да, България”.

Лидерът на ГЕРБ даде оценка за работата на Каракачанов, чийто статут е бил, по думите му, като на Бойко Рашков, че е свършил „фантастична работа”. „Колко пъти той обиди хора от трибуните или по студията”, попита Борисов.

 


Според лидера на ГЕРБ не е било съставено правителство след изборите на 4-ти април, защото са „искали мръсните поръчки да ги направят хора главно от средите на БСП и на президента Румен Радев.

„Цялата сглобка е била, за да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Това няма нищо общо с Конституцията и какво трябва да прави служебното правителство”, смята бившият премиер. 

Борисов коментира и че от БСП не са реагирали на подслушването. „Те и те знаят, че такова нещо няма. Аз такова разпореждане не съм давал, това е дълбоко погрешно и аз никога не съм мислил буквално”, каза той. 

„ДПС също си мълчат. Те искат рестарт на държавата. Ние всеки ден го правим”, допълни бившият премиер, като уточни, че най-много е озадачен от мълчанието на „Да България”.

Борисов обясни, че са изключително разтревожени за предстоящия предсрочен вот, защото служебният кабинет се занимавал с всичко друго, но не и с подготовката.

„Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее. Обаче изведнъж идва и дава оценки за една партия. Г-н Рашков - кога вие сте ни победили, когато сте били в БСП или кандидат, за да ни давате оценки”, попита косвено лидерът на ГЕРБ.