По думите й туристическият бранш е подготвен за сезона

„Туристическият бизнес в България очакват всички туристи – и български и чуждестранни и са подготвени много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на  противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация”.  Това заяви в студиото на „Здравей, България” служебният министър на туризма Стела Балтова.

Министър Балтова ще преговаря за по-ниски цени на шезлонгите и чадърите

По думите й е от съществена важност от икономическа гледна точка почивката трябва да е изгодна. „Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени”, подчерта министърът и допълни: „Има очаквания на нулева цена. Имаше концесионери, които тръгнаха в тази посока. Това ще е сериозно облекчение. Те вече са откликнали, защото срокът за предложения минава. Веднага ще преподпишем търговските условия. От утре тръгваме на проверки. Ще обявим цените на плажните принадлежности на сайта на министерството”.

Франция ще привлича туристи с безплатни PCR тестове (ВИДЕО)

Според министър Балтова 2021 е по-трудна  година от 2020-та, колкото и да изглежда, че ще има по-добро лято. По въпроса с ваксинирането на служителите в сектора срещу COVID-19 тя подчерта: „За целия туристически сектор има осигурен достатъчен брой ваксини. От тук насетне – това трябва да се превърне във фирмена политика. Това е елемент за добре дошли в България”.

Страната ни обмисля облекчения при влизане на туристи в страната. „От наша страна се обмислят безплатни антигенни тестове на ГКПП, за определени държави, за определено време. Организацията е трудна. Това е допълнителна финансова натовареност на бюджета", подчерта министър Балтова.

Повече гледайте във видеото