Той е бил уведомен по надлежния ред за това

Бойко Рашков е бил уведомен по надлежния ред, че допускът му за класифицирана информация е отнет. Това заяви бившият зам.-шеф на ДАНС - Недялко Недялков на влизане в службата. Причината, по думите му, е разгласяване на държавна тайна.

ашков бил уведомен затова. Първи за отнетия допуск заговори бившият шеф на агенцията Димитър Георгиeв. Тогава Рашков отрече да е знаел. Днес отказа коментар. Такъв дойде от премиера Стефан Янев.

18 май 2021 година. Бойко Рашков в интервю за БНР обясни, че в службите са инсталирани хора на предишната власт.

„По този начин се създава един репресивен апарат, който много лесно може да се използва от Борисов”, казва той.

Вчера с поста си се раздели и зам.-шефът на ДАНС. Недялко Недялков твърди, че една от причините е неговият подпис, който стои под отнетия достъп на Рашков до класифицирана информация, издаден преди 2 години за срок от 3 години. 

„Това е несериозно, нека сме по-внимателни с това кой какво казва. Всеки развива собствените си тези, нека работим с факти”, призова министър-председателят Стефан Янев.

Рашков отрича да е знаел, че вече няма достъп до държавни тайни. Недялков казва, че законовата процедура е спазена напълнои че Рашков е бил уведомен от служители на ДАНС.

 

 

Бойко Рашков отказва коментар за NOVA. Премиерът Янев остави случая в ръцете на службите.

„Не виждам да има скандал. Какъв е скандалът точно не разбирам? Има ли отнемане, няма ли отнемане с това се занимават службите, ако влезем в техния наратив ставаме прекалено публични”, добави Янев.

Публично вече беше заявено, че ДАНС е ползвана да подслушва политически противници на ГЕРБ.

 

 

„Това, което вътрешната проверка установи е, че не са налични подобни информации. Към момента тече проверка на Бюрото за Контрол на СРС”, добави Недялков.

За първи път името на Недляков се чува през 2013 година, когато заедно с Владимир Писанчев е кандидат за шеф на ДАНС, след неуспешния избор на Делян Пеевски да оглави агенцията.

Писанчев става шеф, а по препоръка на тогавашния премиер Пламен Орешарски Недялков е назначен за негов заместник. Такъв е в следващите 7 години. До вчера.