Според потърпевшия става дума за сплашване

Огнена вендета срещу държавен служител на автомобилната инспекция в Пазарджик. Неизвестни подпалиха личния му автомобил с коктейл „Молотов". В профила си във Facebook потърпевшият инспектор намекна за корупция и замеси бивши директори и зам.-министри от транспортното ведомство.

Автомобилът е бил запален едновременно от двете му страни половин час след полунощ, разказаха хората от блока, които първо чули гръм, а след това видели пламъците.

Освободеният зам.-шеф на ДАНС: Предстоят още кадрови промени

Служителят на ДАИ бил събуден от съседите си. Александър Иванов от 20-години е редови инспектор в „Автомобилната администрация”. Твърди, че не е получавал заплахи и не дължи пари на никого. Смята, че покушението е опит за сплашване.

„Може би някои от големите фирми ме е поръчала. Предполагам, че заради съставяне на акт на големи стойности. Нашите актове са доста големи от 1500 лева нагоре, но това няма да ме спре да си върша задълженията”, каза той.

В личния си профил във Facebook Иванов е написал: „Времената, когато ви правиха чадър бивши директори и зам.-министри отминаха".

Запитан кого визира, той отговори: „Това ще го запазя в тайна, тъй като в момента текат следствени действия. Вие знаехте докъде стигаха. Покриваха доста фирми”.

Като председател на синдиката на служителите в ДАИ, Иванов твърди, че напоследък нападенията срещу негови колеги в цялата страна зачестили. От полицията в Пазарджик съобщиха, че работят по всички версии за палежа.