Задачата ни е организирането на честни и прозрачни избори, бъдете отговорни, каза Стефан Янев

Премиерът Стефан Янев събра новите областни управители, както и част от министрите, за да обсъдят организацията на предсрочните парламентарни избори.

На разговора с новите губернатори присъстваха и министри от кабинета, както и президентският съветник Пламен Узунов. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Това е първата среща на новите 28 областни управители и служебния премиер Стефан Янев.

„Да ви поздравя с назначенията и още веднъж да подчертая, че трябва да вървим в една посока. А тя е провеждането на честни и прозрачни избори. Това не е ангажимент само на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК”, заяви Янев.

 

 

„Нашата задача е да не допуснем нередности, надявам се, че всички сте наясно и ще бъдете отговорни”, каза Янев. 

Янев подчерта, че най-голямото предизвикателство ще е машинното гласуване и новите изборни правила.

„Даваме си сметка, че Избирателният кодекс беше наскоро изменен. Целият процес се базира на машинното гласуване. Поставени сме пред нови предизвикателства”, коментира Янев.  

 

 

По думите му той разчита на всички институции да свършат работата си, за да протече процесът по гласуването безпроблемно.

„Не бива да подценяваме подводните камъни във всички тези процеси, които биха могли да се появят по пътя на организацията на изборите. Не го казвам като предупреждение, а като възможност, която трябва да имате предвид, за да имаме готовност за гъвкавост и ефективни решения, които да водят към легитимни избори”, каза още Янев.