Министър Комитова разкри, че от 84 обекта Дружеството е изпълнило само един

От „Автомагистрали“ дадоха отговор за неизпълнени 83 обекти. По-рано днес на брифинг министърът на регионалното развитие Виолета Комитова разкри, че от 84 обекта, финансирани от държавата, Дружеството е изпълнило само един.

ПРОВЕРКА В "АВТОМАГИСТРАЛИ": От 84 обекта е изпълнен само един

По отношение на предоставените аванси от „Автомагистрали“ ЕАД уточниха за NOVA, че са по договори с продължително действие – от няколко години, при тенденция на непрекъснато нарастване на цените в строителството и нужда от огромен обем материали и техника.

Антикорупционният фонд иска от Сметната палата проекто-доклада за одит на „Автомагистрали“

„Най-професионалният управленски подход е на практика фиксиране на цените на равнищата към момента на предоставяне на авансите на фирмите-доставчици. Целта е да не се оскъпяват проектите при настъпване на реалното строителство, към което може да се достигне и след повече от година”, казват още от „Автомагистрали”.

Обектите по договора с АПИ са на различен етап на изпълнение: 1 чака за проектиране,  20 се проектират на първи етап, други 48 вече са приети от АПИ  на първи етап, 1 е приет и на втори етап. 13 обекта чакат разрешение за строеж и един вече е получил.