По неофициална информация разследването е за търговия с културни ценности и пране на пари

Среднощна спецакция на прокуратурата. Късно във вторник разследващи влязоха в Главна дирекция „Национална полиция“ и претърсиха кабинета на началник на сектор. Обиски имаше и в дома на полицейския директор в село Войнеговци край София.

Акцията е започнала вчера следобед, като са били обискирани кабинетът и домът на висш началник на „Национална полиция”. По неофициална информация става въпрос за Ангел Папалезов, който отговаря за борбата срещу трафика на културно-исторически ценности. Поводът е образувано досъдебно производство за трафик на културно-исторически ценности и пране на пари.

По неофициална информация Папалезов е засечен неколкократно да разговаря с бизнесмена Васил Божков. Ангел Папалезов застана на поста, след като предишният началник на сектора Кирил Христосков оглави фондация „Тракия” на Божков.

В края на миналия месец със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков Ангел Папалезов е бил включен в екип, който да проверява ГДБОП във връзка със скандалите около СРС-тата. Няколко дни по-късно обаче е изведен от екипа.