Случката е станала преди два дни в Плевен

Крадци посегнаха на дарителска кутия със средства за болно дете. Случката е станала преди два дни в Плевен, а крадците са документирани на охранителни камери от магазина, в който е била кутията.

Мъж и жена задигат парите, събрани за лечението на момиченцето: „С чантата тя умело прибутва кутията, а мъжът я взема много обиграно”, обясни управителят на магазина Камелия Дишева.

Kрадци посегнаха на дарителска кутия със средства за болно дете

Жената е отвлякла вниманието на служителите, като ги е занимавала с кандидатстване за кредит. Дала е реалните си лични данни, без притеснение. Не е ясно колко са били средствата в кутията.

„Имаше доста средства. Не мога да кажа размера, защото тя е заключена. Никой не е очаквал такова нещо. Начинът е изключително хладнокръвен, гледайки камерите, виждайки всички около себе си и изнасяйки абсолютно безпардонно кутията. Най-безпардонно, с ясното съзнание, че крадат от едно болно дете. Това е възмутително”, добави Дишева.

Кампанията за спасяването малката Велина от Бургас продължава вече четири години.

„Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно. А при нея операция няма как да се извърши. В мозъчния ствол – не става”, обясни майката на Велина Владислава Дерменджиева.

В момента детето и майка му са в Истанбул за поредната терапия. Престоят им клиниката е много скъп.

„Само лекарствата за двуседмичен престой са 1 250 лв. После са всички други разходи. Сумите са огромни. Те не могат да се справят сами. Разчитат на кутии с дарения. Тези хора посегнаха на здравето”, каза инициаторът на кампанията Мария Лазарова.

Шансовете мъжът и жената да бъдат заловени са големи, според полицията.