„Борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет”, посочват от МВнР

„Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет”. Това съобщиха от Министерството на външните работи във връзка с оповестената от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона „Магнитски“ спрямо български физически и юридически лица.

САЩ налагат санкции на Пеевски, Божков, Желязков и на 64 фирми в България

„В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог”, съобщават още от Външното министерство.

Христо Иванов: Приятелски жест от страна на американското правителство

И допълват: „По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред. В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес”.

ВСИЧКО ЗА НАЛОЖЕНИТЕ ОТ САЩ САНКЦИИ ПО ЗАКОНА "МАГНИТСКИ" ЧЕТЕТЕ ТУК