Коментарът на бизнесмена дойде след наложените му санкции от САЩ

Васил Божков обяви, че не е подкупвал политически лидери, но е бил рекетиран. Коментарът на бизнесмена дойде след наложените му санкции от САЩ.

„Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран. Аз съм единственият, който даде сигнал до прокуратурата - официално. След това българският народ се събуди и България вече не е същата. След този сигнал, вместо да го разгледат, американците ми наложиха санкции”, допълни той, като попита кой друг български бизнесмен ще има куража да се оплаче, особено в Американското посолство.

Първи коментар на Божков за санкциите от страна на САЩ

 

 

„Аз бях рекетиран от Бойко Борисов, от Владислав Горанов и други хора от тяхното обкръжение. Рекетът не е подкуп”, заяви още Божков.

Относно твърденията, че е давал по 10 000 лева на ден на служител на Комисията по хазарта, Божков обясни: „Много ясно доказах в сигнала, че аз не съм имал достъп до шефовете и до Комисията. Този достъп беше спиран много ревниво от Влади Горанов. Единствените комуникации за хазарт са били през него”, коментира още бизнесменът.

Божков обясни, че не познава началника на сектор „Културно-исторически ценности” Ангел Папалезов и че никога не е имал контакти с него.