Недоволните са категорично против уникалният минерален басейн да изчезне

Неясно бъдеще очаква сградата на емблематичния плувен комплекс "Дом Младост" във Варна. 

Рано тази сутрин десетки представители на спортни школи и наематели в комплекса изразиха недоволството си срещу намерението той да бъде съборен.

Според хората,  на негово място предстои да бъде изградена жилищна кооперация, а наемателите са уведомени, че трябва да напуснат обектите си в 14 дневен срок.

Недоволните са категорично против уникалният за Варна минерален басейн да изчезне и вече събират подписка, която ще бъде внесена в общината с молба да се предотврати събарянето.

„Преди повече от 40 години къщата на майка ми, която е била не повече от 20-години, е съборена, за да бъде построено това нещо и хората да се радват на минерална вода и на басейн. В един момент се решава, че това ще бъде съборено и ще бъде построена жилищна сграда”, коментира Румен Атанасов.

"Нашият апел към общинската администрация - преди да терминира един такъв обект от национално значение за варна и за страната, да бъде помислено за изграждането на друг такъв, където да се помещават доста от дечицата, възрастните, които идват тук с рехабилитационни цели", призовава Радостина Филипова - треньор по плуване.

Редактор: Цветина Петкова