По отношение на необезпечените кредити предстои да се уточни гратисен период между 6 и 12 месеца за главницата

Правителството обяви нови мерки в подкрепа на бизнеса. С още два месеца се удължава мярката 60/40. Министър Петков обясни още, че ще се кандидатства с документи за последните три години и ще може да се получи до 70% от приходите през 2019 или 2020 година. Кредитът е за 7 г,  не се изискват ипотеки и няма значение от кой бранш е кандидатстващата фирма. В "Денят на живо" с ексклузивен коментар по темата се включва Станислав Попдончев, заместник-председател на Българска стопанска камара (БСК).

По думите му удължаването на 60/40 е добра новина, защото въпреки премахването на ограниченията, все още има големи щети.

Удължават мярката 60/40, предлагат кредити с гаранционна програма за 2,5 млрд. лв. (ВИДЕО)

"Очакваме да се свика Тристранния съвет, за да обсъдим тази мярка със социалните партньори, имаме предложения за промяна в дизайна - мярката да стане 75/0 - държавата да финансира 75 %", разкри Попдончев. 

По отношение на необезпечените кредити той заяви, че предстои да се уточни гратисен период между 6 и 12 месеца за главницата.

"Не става ясно и какви са лихвените нива. Положително е средствата да стигнат до бизнеса в рамките на 10 дни", заяви заместник-председателят на БСК.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.