В Бургас и Варна ще има изнесени пунктове в морските градини, а в област Габрово мобилен екип ще посещава желаещите в селата

Мобилни пунктове за ваксинация в цялата страната. През уикенда здравните власти и общините организират масови имунизации в паркове и морски градини.

В Бургас и Варна ще има изнесени пунктове в морските градини, а в област Габрово, например, мобилен екип ще посещава желаещите в селата. График за почивните дни е създаден още в Плевен, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Велико Търново.

Пунктът в Северния парк в София ще работи и в двата почивни дни от 9 до 16 часа. Желаещите могат да избират между векторен или РНК препарат. Ако предпочетат ваксината на „Янсен”, която е в една доза ще се издава на място новият европейски сертификат. 

Продължава работата и на другите три пункта на открито в столицата - в Борисовата градина, Южния парк и кв. „Красна поляна”.

За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските болници.

Припомняме, че миналия уикенд над 1 000 жители на София се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове.

В Бургас има три мобилни ваксинационни пункта. По информация на РЗИ всички от тях разполагат и с четирите вида ваксини.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК