По първоначална информация става въпрос за убийство

Жестоко престъпление в самоковското село Ковачевци.

7-годишно момиче беше открито удушено в съседска къща. Преди това близките му го издирвали няколко часа. Намират го полицейски кучета преди полунощ. Основен заподозрян и задържан за убийството е братовчед на детето. Хората се събраха на протест. Те търсят справедливост за тежкото престъпление, готови са и за мъст, ако задържаният бъде освободен.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трупът на седемгодишната Веселина е намерен в къщата на метри от нейния дом. Според данните, момиченцето е било убито по особено жесток начин.

По първоначална информация става въпрос за убийство. Трупът на детето е бил намерен около 23 часа в къща в селото. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на момиченцето. По информация на близките преди това то е било изнасилено.

Полицията е била извикана по сигнал, че детето е изчезнало. Трагичната развръзка е била установена при претърсването на къщата. 

„Дойде екип на полицията, пуснаха вътре кучета, намериха детето и казаха, че е било убито. Бяхме шокирани. Искам справедливост”, каза бащата на детето.

В къщата живее 15-годишен младеж, който е бил задържан за престъплението. Той е бил в роднински връзки с убитото момиче. 

От МВР съобщиха, че е образувано досъдебно производство за тежко криминално престъпление.

По първоначални данни намереното дете e починало от задушаване. Тялото му полицаите намерили след като майката на момиченцето e подала сигнал около 20:00 часа снощи, че детето го няма. Трупът е бил в съседна къща. Това заяви окръжният прокурор Наталия Николова.

Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура.