Последният шанс за записване изтича в 17 часа утре

На дневен ред за партиите е регистрацията на листите с кандидати за депутати в районните избирателни комисии. Последният шанс за записване изтича в 17 часа утре.

35 дни преди предсрочните избори стана ясно, че този път Слави Трифонов не иска да е депутат. Защото смята, че неговото място не е в парламента, а трябва да носи отговорност за хората, които са там. Така от "Има такъв народ" ще изпратят в предизборната надпревара други лица, кои са те ще разберем в следващите дни.

Трифонов няма да се кандидатира за парламента

В последните часове за регистрация на листите с кандидати за депутати стана ясно, че и на тези избори лидерската битка ще е в 25-ти МИР в София. Там се изправят Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Иванов. От коалицията на Патриотите няма да имат за водач на листа председател на партия. А от ГЕРБ на този вот ще дадат първо място на много свои младежи.

С поста си в социалните мрежи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не затвори вратата на политическата си кариера, като заяви: „Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това…като му дойде времето“. А на кои хора ще заложат в предизборната си кампания, от „Има такъв народ“ ще обявят, след като приключат проверките от избирателните комисии по места.

От ГЕРБ-СДС вече са готови със своите кандидати за депутати. Коалицията призова останалите партии след вота да бъдат отговорни и да се състави правителство. А с кого би управлявала партията на Бойко Борисов, щяло да стане ясно след подредбата от избирателите.

Борисов ще води листата на ГЕРБ - СДС в 25 МИР в София, Митов - водач в 24 МИР

„От сега е много рано да се говори за бъдещи коалиционни партньори. Когато видим резултатите от изборите, можем да кажем. Нашата червена линия е БСП”, заяви Даниел Митов.

С кого биха направили коалиция, вече знаят от „Българските патриоти“, които днес регистрираха листите си в София. А самите водачески места са си разпределили между трите партии – НФСБ, ВМРО и ВОЛЯ, в зависимост от това коя партия в кой район е силна.

„Никога не сме се били закотвили към определени политически сили”, каза Юлиан Ангелов от ВМРО.

Обявиха водачите на листите на „Българските патриоти” в трите столични района

„Не изключваме коалиция с нито една дясно-центристка формация”, заяви Борис Ячев от НФСБ.

А въпреки, че още миналата седмица от БСП обявиха кандидатите си за народни представители, напрежение на „Позитано 20“ за листите - има. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви в свой пост, че бившият й съпартиец Георги Гергов е поискал от нея да го върне в партията и също Нинова да оглави листата в Пловдив, където „да се прегърнат и да победят“.

„От моя страна получи категоричен отговор – не, и на двата въпроса”, пише Нинова.

На кои хора ще заложат в битката на 46-тия парламент от ДПС, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ ще стане ясно в следващите дни.

Изненади при кандидатите за депутати има и в тези избори. Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат от Бургас от коалицията „Заедно за промяна” на Александър Томов.