По информация на NOVA в службите няма акция, но тече сериозна проверка

Нови сътресения в службите за сигурност. От днес Главна дирекция „Национална полиция” вече е с нов шеф, а в ДАНС от дни тече проверка.

Мотиви за смяната на директора на „Националната полиция” не бяха дадени. Ясно е само, че на мястото на Николай Хаджиев вече е назначен главен комисар Станимир Станев.

А на фона на тази рокада,  се появи информация за мащабна акция и нахлуване от страна на ДАНС именно в „Националната полиция”, ГДБОП,  и специализираната прокуратура.

Освободиха директора на „Национална полиция”

По информация на NOVA в службите няма акция, но тече сериозна проверка. Тя е започнала преди десетина дни и е назначена от вътрешния министър Бойко Рашков. В ГДБОП проверката продължаваше и днес, като там са служители от Дирекция „Инспекторат” и Бюрото за контрол на СРС-та.

„Няма такава акция. Това е лъжа. Има една най-обикновена проверка по данни, съдържащи класифицирана информация. Бях днес там. Директорът на ГДБОП беше при мен, проверки там няма”, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Рашков: Не ми е известно агенти на ДАНС да са влизали в ГДБОП и "Национална полиция"

Бойко Рашков беше лаконичен пред медиите за продължаващите рокади в службите. А дали ще има смени и заради проверките в ГДБОП, специализираната прокуратура и полицията, предстои да се разбере.