35-годишният Никола Маринов беше задържан в сряда

Прокурор, пилот, автомобилен състезател или служител в посолство - това са само част от самоличностите, които Никола Маринов използвал, за да мами много хора в продължение на 10 години.

Другата му тактика била на принципа на телефонните измами. Първо обаче се сближавал с жертвите си. След това просто се обаждал, казвал, че е закъсал и искал пари, които никога не връщал.

Много хора твърдят, че са завлечени от Маринов. Някои от тях застанаха пред камерата на NOVA. Сред тях е Надежда Дойчева. Тя е брокер на недвижими имоти. Именно покрай работата си се запознава с Маринов. През 2020 г. той се свързва с нея по обява за къща под наем в Банкя.

Задържаха измамник, представял се за старши прокурор

„Разказа ми, че е пилот, състезател, олигарх. Баща му бил вторият в Русия, който разполага с много средства”, разказва Дойчева. Тя му предлага за оглед и втора къща. След 3-4 седмици го пита какво е решил. Тогава той й предлага работа. Разказва й, че вторият му баща е основателят на „Роснефт”, а семейството има много имоти у нас. Предлага й да отговарям за всичките.

„Влязох в Имотния регистър, защото твърдеше, че има много имоти. В Имотния регистър има нула”, разказва Надежда Дойчева.  

В момента Никола Маринов е задържан за 72 часа, като предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да го остави за постоянно в ареста.

Освен за имотите, се оказва, че Маринов лъже и за автомобилите си. В социалните мрежи пуснал снимка със скъпа нова кола и питал кой му я е съсипал. Много хора обаче отдолу започнали да коментират, че лъже. Тогава Надежда проверява и разбира, че наистина автомобилът е тестов. А нейни колеги брокери й разказват, че тя не е единствената подведена от него.

Според Надежда огледите, които правил Никола, били с цел да види къде какво има. Един ден обаче й се обадил и й поискал 500 лева, след като разказал, че е ударил с мотор жена, а сега синовете й го изнудват за пари.

Когато разбира кой е и с какво се занимава, Надежда Дойчева създава Facebook група, в която събира всички, които някога са били подведени от Маринов. Така се запознава с Анна Бундаревска - бивша съпруга на Никола Маринов.

„Аз тогава бях след първия си развод - травмирана и сама. Той ми беше като светлината в края на тунела”, разказва Анна.  

Запознават се през 2013 г. Скоро след това се женят и Анна забременява.

„Той се представяше за пилот на самолет. Идваше на срещите с униформа на младши капитан. Показваше договори, че има самолети „Антонов”, технически актове в цяла папка. Всичко това беше подкрепено от майка му като информация и от още няколко негови познати”, разказва Анна. 

Връзката им продължава малко повече от две години, а на финала жената остава с психически и физически травми, както и с куп задължения – сметка в частна клиника за раждането на дъщеря им, както и заеми, взети от техни общи познати - общо около 5000 лв.

Анна има голяма дъщеря от първия си брак. Малко след като се ражда и второто й дете, чийто баща е Маринов, тя търси начин да избяга, тъй като в отношенията им се появява и насилие. Анна бяга с децата си в защитено жилище.

Към днешна дата с Маринов са разведени, а жената започва дело за пълно попечителство, защото по нейни думи и досега тормозът над нея и децата й продължава.

Оказва се, че присъдата за домашно насилие не е единственият сблъсък на Никола Маринов със закона.

„Той е осъден, има условна присъда за кражба на 10 000 лева и злато от жена”, разказва още Надежда Дойчева.

Друга жертва на измамника разказва, че от нея поискал 200-300 лева, за да съдейства на сина й да си вземе изпити в университета.

Във Facebook-страницата на мотоклуб „Нощни вълци” може да бъде видяна снимка на Никола Маринов, с текст: Лицето Никола Маринов се представя за близък до Нощни вълци - София. Уведомяваме всички наши приятели, че той няма нищо общо с отделението, няма и да има”

Още разкази на потърпевши и как беше задържан – гледайте във видеото.