От партията протестираха пред централата на ДПС след посещение на Карадайъ в Турция

„Много неща се изказаха от партията и от Карадайъ по време на визитата им в Турция. Нашият протест не беше само заради едно изречение, а по повод на това, че делегацията е на посещение при Ердоган. То доказва, че партията и нейните водачи са национални предатели, защото търсят помощ от чужди лидери за изборите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Юлиан Ангелов от ВМРО по повод изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция.

Протестиращи се събраха пред централата на ДПС (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изречението „Турция е нашата родина”, казано от политика в Анкара, предизвика коментар и от страна на президента Румен Радев и остра реакция на ВМРО. Преди часове Анадолската агенция излезе с публикация, че е направен грешен превод. Според тях Карадайъ е заявил, че „Турция е нашата прародина”.

"Българските патриоти": Категорично сме против скандалното връщане на ДПС във властта

„Цялото общество знае, че ДПС се счита за етническа партия. А те го отричаха години наред. Карадайъ казва, че България е негова земя. Тоест има предвид, че страната ни принадлежи на Турция. Още повече, той заяви, че ДПС ще се бори за защита на турската идентичност в България. Това показва още веднъж, че те са етническа партия, което е забранено в Конституцията. Те извършват национално предателство за пореден път. Лошото е, че партии от предишния парламент ги подкрепиха в това начинание, като разрешиха безброй секции да бъдат открити в Турция. Там вече има над 15 000 заявители”, посочи Ангелов.

Според него хората в южната ни съседка „ще бъдат водени под строй да гласуват”. От ВМРО нямат нищо против гласуването на българи в чужбина, но са против, когато службите работят в ползва на една партия и гласуването за нея.

Ердоган разговаря с ДПС

„Всички знаем как се случват нещата в Турция. Това, което правят, е показност, за да обединят техния електорат и да получат гласовете от Турция. Имаме информация, че у нас с автобуси ще пристигат изборни туристи. И този път ние ще се противопоставим и ще блокираме границата”, категоричен е Ангелов.

Целия разговор гледайте във видеото.