Живущите поставили кашпи на алеята, които били премахнати от Столична община

Съкооператори се готвят за „кръгова отбрана” заради пространството пред огромен блок. Изненадващо кашпите, поставени да пазят от профучаващи автомобили, били отнесени от „паяк”. Съкооператорите обаче „контраатакували” с изграждане на барикади от стари гуми и пръст.  Сигналът е от зрители на NOVA, а проверка на място  в столичния квартал „Стрелбище” направи Румен Бахов.

Според живущите в кооперацията алеята е за паркиране, а не улица. Столичният инспекторат премахнал импровизираните заграждения, за да освободи преминаването, твърдят те. Живущите обаче са против ,тъй като преминаващите се движели с висока скорост, имало и инциденти.

„Това е алея и не е нормално да бъде пусната за движение. След толкова инциденти, би трябвало някой да се интересува от хората. Ние сме 150 апартамента, защо администрацията обслужва само един човек, който постоянно подава сигнали”, пита живуща в един от блоковете наблизо.

„По смисъла на плана това всъщност не е улица. Вижда се къде реално минава улицата. Ние ще помогнем на хората легално да си сложат кашпите, да минат всички процедури и дали това действително не е улица”, обясни зам.-кметът по строителството на община „Триадица” инж. Христо Вълчанов.