Срещата се игра на стадион "Олимпико" в Рим

Селекцията на Италия постигна изключително голям успех в откриващия мач на UEFA EURO 2020. „Скуадра адзура” победи с 3:0 Турция като символичен гост в Рим на „Олимпико” и не остави никакви шансове на момчетата, ръководени от Шенол Гюнеш, пише Gong.bg.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Първото полувреме във Вечния град не видя попадения, но Мерих Демирал си реализира автогол в 53-ата, за да поведе италианците напред. Чиро Имобиле удвои актива на Италия в 66-ата, а в 79-ата Лоренцо Инсиние подпечата успеха за „адзурите”.

Така те логично заемат вече лидерската позиция в група „А” на UEFA EURO 2020, като тимът е с три точки. Другите два отбора в групата – Уелс и Швейцария, играят на 12-и юни.

 Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.