Шансът да се състави правителство от партиите на протеста определи като доста голям - над 50%

"Имаме информация за започнало купуване на гласове за ГЕРБ и коалционни партньори под чадъра на полицейски началници. Става дума за благоевградския и хасковския регион". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" съпредседателят на "Демократична България" и водач на листа в 23-ти МИР Атанас Атанасов.

"Стремежът ни е да се създаде мнозинство за правителство на промяната. Надявам се да се разберем с останалите, че е наложително да се работи за възстановяване на парламентарната република, дълго време бяхме премиерска република, а сега сме президентска република", смята той. 

По думите му възможно партията на Слави Трифонов да бъде първа политическа сила. А шансът да се състави правителство от партиите на протеста определи като доста голям - над 50%.

„Демократична България” откри предизборната си кампания

"Проект на правителство от партиите на протеста може да получи нетърсена подкрепа от другите. "Демократична България" е готова да вземе мандата, битката ни е да бъдем в челната тройка", заяви той.

Той би подкрепил министри от служебния кабинет, като например здравния и икономическия. Атанасов изрази подкрепата си и към вътрешния министър Бойко Рашков, но заяви, че действа бавно. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.