„Стоп” на военните учения поискаха от партията

„Атака” откри предизборната си кампания с протест пред военното министерство, с искане на оставката на служебния министър Георги Панайотов, съобщават от партийния пресцентър.

„Стоп” на военните учения, закриване на американските бази у нас, излизане от НАТО и „закриване на антиконституционната партия ДПС” - това са основните искания на „Атака”.

„Министърът на отбраната е виновен за смъртта на един български пилот и трябва да подаде оставка. Искаме незабавно прекратяване на военните учения, които взеха жертва, и това може да се повтори”, е заявил лидерът Волен Сидеров. Той е призовал военния министър незабавно да прекрати ученията на САЩ и НАТО у нас.

Сидеров е обявил, че „Атака” е започнала подписка за иницииране на референдум „за” или „против” участието на България в НАТО.

Сидеров иска суверенът да бъде питан и дали трябва да има американски военни бази на наша територия. Той е подчертал, че „предишната власт е дала индулгенция пред САЩ, като е платила милиарди за чертежи на несъществуващи самолети”.

Партията инициира и трета подписка, с която да бъде забранена ДПС.

Източник: БТА