То е братче /сестриче/ на откритото в петък второ мече

Трето мече е спасено от РИОСВ-Смолян в рамките на 10 дни, съобщиха от екоинспекцията. Намерено е до Чепеларе, в близост до пътя Смолян-Пловдив. Според екоинспекторите, спасеното животинче е братче /сестриче/ на откритото в петък второ мече. Майката все още не е намерена.

Спасиха още едно мече в Смолянско

Мечето отпътува към Парка за танцуващи мечки в Белица, уточняват от РИОСВ. След трите случая на спасени мечета от РИОСВ-Смолян, от екоинспекцията са изпратени писма до Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Смолян и Южноцентралното държавно предприятие /ЮЦДП/ за проверка на районите и засилване на контрола по Закона за лова и опазване на дивеча.

Спасиха 4-месечно мече, открито само на дърво в Смолянско (ВИДЕО)

След проверките са проследени записите от камерите, разположени в близост до местата, където са открити малките, но данни за бракониерство няма. Опасенията на екоексперти са, че майката на трите мечета е станала жертва на бракониери.

В понеделник ще се състои работна среща на директорите на РИОСВ, ЮЦДП и РДГ, на която ще се обсъжда проблемът, включително и поради зачестилите щети и срещи на мечки с хора.

Източник: БТА