Вижте какво казаха те пред NOVA

Грандиозен успех за България! Ансамбълът на България спечели златен медал на финала на 5 топки и сребърен медал в състезанеито с три обръча и два чифта бухалки на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Злато и сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика на Европейското във Варна (ВИДЕО)

Така България приключи шампионата с общо 6 отличия. Сребърни медали в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбълът за девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.

„Момичетата се зарадваха, зарадвахме и всички хора, които бяха в залата. Доволни сме”, каза националният селекционер Весела Димитрова. 

ГОРДОСТ: Сребро за Боряна Калейн на Европейското първенство (СНИМКИ+ВИДЕО)

„След толкова много време бяхме забравили какво е да играеш пред родна публика. Чувствахме се точно както в „Арена Армеец”. Въпреки че сега в залата имаше само 50% публика, ние я усещахме пълна. Много сме благодарни на всички, които ни подкрепиха”, коментира Стефани Кирякова.

„Вече наистина има много отбори, които се борят за призовите места. Сега ни предстои малка почивка, след което продължаваме да се трудим в залата и ни очакват Олимпийските игри”, каза Симона Дянкова.

Още по темата гледайте във видеото.