Тома Биков и Александър Иванов питат изведен ли е от страната професионалният длъжник Данаил Николов

ГЕРБ с още въпроси за продадената фирма на настоящия шеф на НАП Румен Спецов. 

Тома Биков и Александър Иванов отидоха пред Министерството на финансите и обявиха, че носят документа от сделката между Спецов и малоимотното лице Данаил Николов.

„Спецов е продал своята фирма с 6 милиона оборот за 500 лева на Данаил Николов. Имаме няколко въпроса към Асен Василев. Първият ни въпрос е дали Николов е в страната или е изведен, малко след като се разчу за сделката. Този въпрос е и към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков”, каза Тома Биков.

„Асен Василев трябва да каже дали в момента проверява сделката на Румен Спецов и кой я проверява. Издирили ли са Данаил Николов? Изобщо какво се прави по тази тема? Това е много важен въпрос", заяви Биков. „Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора и сме сигурни, че тяхното мълчание е свързано с едно желание - да държат в интрига и напрежение българското общество, за да могат накрая да излязат и с няколко фойерверка да отговорят на всички тези въпроси”, каза още Биков.

„Донесли сме на министъра на финансите договора между Румен Спецов и Данаил Николов. От медиите става ясно, че Николов е малоимотно лице, използвано за бушон за прехвърляне на фирми със задължения. Договорът е подписан пред нотариус”, заяви Иванов.

В договора изрично било записано, че купувачът трябва да е уведомен за съществуващите до момента глоби, актове, наказателни постановления, данъчно-ревизионни актове и т.н., твърдят от ГЕРБ.

„Г-н Василев и г-н Спецов още не са отговорили на въпроса дали докато е осъществена тази сделка с това малоимотно лице, фирмата е била в процедура и дали лицето продавач г-н Спецов е уведомил купувача г-н Николов”, добави Александър Иванов. 

Биков и Иванов очакват отговори и заявиха, че скоро ще обявят "още една новина".