Днес се проведе среща между превозвачите и властта

Ново трасе за празните товарните камиони на "Кулата". Предложението беше направено и подкрепено от всички на срещата между превозвачите и властта.  Целта е да не се натрупват огромни колони от камиони и автомобили.

Окончателно дали ще има ново трасе, ще стане ясно в близки дни. Идеята е едно платно да се превърне в „зелен коридор" за празните камиони, които сега чакат заедно с останалите в опашката.

„Имаме решение, подкрепено от Агенция „Митници”, да бъде открито ново трасе, през което ще преминават само празните камиони с временен мобилен кантар. Надяваме се, че това ще облекчи обстановката на пункта”, заяви областният управител Николай Шушков. 

„Стигна се до модифициране на предложението. Ще очакваме в най-кратък срок това да се случи”, увери Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите.

Спешна среща заради тапите по границата с Гърция

 

Той поясни, че ще бъде направена организация на движението, за да е ясно от къде преминават празните камиони. „Това ще бъде само на територията на пункта, няма как да го направим и за самата опашка”, поясни Арабаджиев.

Българските власти ще бъдат в пълна координация с гръцките, за да може процесът да се улесни още повече.