Икономическият министър го защити, ГЕРБ - с обвинения

Защита, но и нови обвинения за изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Икономическият министър Кирил Петков заяви в ефира на NOVA, че познава Спецов от осем години и за него той е професионалист, който смело проверява тези, които никога не са  били проверявани.

В същото време от ГЕРБ поискаха от финансовия министър Асен Василев да отговори, дали се проверяват твърденията, че Спецов е прехвърлил своя фирма със задължения на фиктивен купувач.

 „Аз го подкрепям и заставам зад него, защото той има смелостта да излезе срещу хората, които никога не са били проверявани. Когато той е влязъл в НАП приоритетът за данъчни проверки са били малки ресторанти, пазари и сладкарници. Вместо това – в момента приоритетът е тези с най-големите обществени поръчки и тези с кеша в сейфовете”, заяви министър Петков.

„Г-н Асен Василиев трябва да каже дали в момента проверява сделката на г-н Румен Спецов, кой я проверява, дали самият той като шеф на НАП я проверява. Издирили ли са г-н Николов за това дали е знаел, че тази фирма, която е купува за 500 лева, има задължения към хазната за 1,5 млн. и изобщо какво се прави по тази тема”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.