Мъжът е настанен в "Пирогов" в тежко състояние

Нападение с чукове в центъра на София. 46-годишен мъж е оцелял по чудо, след като е бил нападнат от двама маскирани мъже. Във вторник пострадалият е претърпял операция. Има множество травми по главата и контузия на единия крак. Инцидентът е станал на 11 юни. Все още няма задържан.

Пребиха с метален прът служители на почистваща фирма

Димитър Ивайлов влиза да пазарува в магазин в центъра на София. В автомобила му го чака жената, с която живее. Пред NOVA тя разказа за случилото се.

„Димитър мина отзад, за да остави покупките в багажника. В началото не виждах какво се случва. Той е усетил силен удар в главата. Погледнах в огледалото за обратно виждане и видях, че двама мъже се разправят с него. Помислих, че ни обират, защото в чантата имах голяма сума пари. Отворих задната врата, за да си взема чантата. Затваряйки я, видях, че един от маскираните нападатели държи чук”, разказа Поля Малинова.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор се сби с мотористи в София (ВИДЕО)

Жената опитва да предотврати побоя. Тя сподели, че мъжете са удряли Димитър с чукове по главата и по краката. Свидетел също опитва да ги спре, но маскираните нападат и него. Охранителни камери записват инцидента. На кадрите се виждат лицата на извършителите.

 

 

Димитър е с множество травми на лицето и счупвания на крака. Настанен е в „Пирогов” в много тежко състояние. Семейството подозира, че поръчители на нападението са конкурентна на тяхната фирма. През годините те многократно са ги тормозили, за което Поля и Димитър подават сигнали в ГДБОП, полицията и прокуратурата. Реакция обаче няма.

Двама пребиха и ограбиха пенсионер в Добричко

"Пукали са ни гумите, заливаха ни ателието с блажна боя. Лепиха ключалките с лепило. Преди година нападнаха мен. Засякоха ме на пътя и аз отбих. Слезе човек от колата, която ме засече, и ме удари. Спряха коли, автобуси. Човекът, който ме нападна, видя, че има много хора и си тръгна. Подала съм жалба във Второ РУ и знам кой ме нападна. Засега наказание за тези хора няма", разказа Поля.

След излъчването на репортажа, от прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда.  Разследването продължава, като от прокуратурата опитват да установят извършителя на деянието.