Това потвърди за NOVA Ловчанският митрополит

Българският патриарх Неофит е в болница. Настанен е в неврологичното отделение на "Токуда". Това потвърди за NOVA Ловчанският митрополит Гавраил.  По наша информация състоянието на Негово Светейшество e стабилен. От Светия синод все още не са коментирали темата.

Патриарх Неофит е в болница

Към 10.05 часа днес лично разговарях с патриарх Неофит, той ми се обади по телефона, тъй като е научил, че има коментари за неговото здравословно състояние и за приемането му в болница "Токуда". Това съобщи за БТА Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

 

 

Патриарх Неофит е добре и е на профилактичен преглед в болница "Токуда", разговаряхме около десетина минути по телефона, каза Велинов. Той сподели, че в разговора с Негово светейшество даже са се и шегували, като Емил Велинов е казал на патриарх Неофит "да излиза по-бързо от болницата, за да пият по 50 грама за сърцето".

 

 

"Аз щях да звъня на патриарх Неофит днес, за да разговаряме какво е състоянието му, но той ми се обади преди да го потърся по телефона", обясни директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

Патриархът беше приет по спешност в болница и през април.