Той заяви това по време на среща със студенти в Пловдив

„Отговорността, която нося, не е свързана с това обективно да съм само депутат. Нося отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента. Така ще мога да бъда по-обективен и да взимам по-правилни решения”. Това заяви лидерът на „Има такъв народ" Слави Трифонов по време на среща със студенти в Пловдив. На нея присъстваха и председателите на партията Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Слави Трифонов: Медиите не се фокусират върху истински важните теми

„Не мисля, че като гласуваш за „Има такъв народ”, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента. Ти можеш да гласуваш за мен и за хората, които сме в този проект и парламентът е част от всичко това. Имам отговорности, които се носят цялостно в комплект.  Присъствието или отсъствието ми от парламента не променя отговорността, която нося така или иначе”, каза още той.

„Човек трябва да е искрен с аудиторията и да постъпва отговорно и почтено към нея", категоричен бе той.

„Галъп“: „Има такъв народ“ с минимална преднина пред ГЕРБ-СДС за вота на 11 юли

Трифонов се пошегува с Тошко Йорданов относно публикация във Facebook, която гласи „Гласуваш за Слави, получаваш Тошко”. „Ние сме заедно от 20 одини. Нормално е. Гласуваш за Слави, получаваш хората на Слави”, каза той.

Според Трифонов и Йорданов машинният вот на тези избори ще допринесе за по-честни избори.

„Подозирам и имам известна информация, че сегашният договор със „Сиела Норма" е за прокуратурата по начина, по който е сключен. Мисля обаче, че ще имаме едни по-честни избори от преди и те ще изразят тенденциите в това общество”, коментира Йорданов.

Слави Трифoнoв пък посочи, чe cлeд прoмeнитe в Избoрния кoдeкc oчaквa, чe нa прeдcтoящитe избoри вceки eдин бългaрин, нeзaвиcимo къдe пo cвeтa ce нaмирa, щe имa възмoжнocт дa глacувa.