По него преминават над 2000 автомобила дневно

За трети пореден ден жители на старозагорското село Обручище блокират път от републиканската пътна мрежа. Те настояват за ремонт на участъка, който е осеян с огромни дупки и е опасен. По пътя преминават средно 2000 автомобила дневно. От АПИ търсят средства за ремонт на пътя.

15 километровата отсечка, част от републиканската пътна мрежа, е строена през 1976 година. От тогава ремонт на пътното платно не е правен, а платното е осеяно с огромни дупки, заради които постоянно аварират автомобили.

 

 

„Причината да сме тук е лошото състояние на пътя, ако може да се каже, че това е път. Преди 2 години също протестирахме и получихме само празни обещания”, казват още протестиращите.

От 6 часа сутринта протестиращите направиха жива блокада на пътя. Километрична бе опашката от превозни средства, които също останаха блокирани. А дупките на пътното платно са толкова дълбоки, че символично протестиращите разпънаха и въдици над тях.

„Ловенето на риба в локвите не е символично, а методично. Тук можем да намерите каквото ви потрябва”, шегуват се протестиращи.

 

 

Пари за належащия основен ремонт няма. Ще се търсят по европейски програми. От АПИ са отпуснали 136 хил.лв за изкърпване на най-големите дупки по пътя. В началото на следващата седмица ще се проведе среща, на която ще се търсят варианти за намиране на средства за стартиране ремонта. 

Репортер: Георги Манев

Повече по темата гледайте във видеото