По информация на NOVA става дума за сигнал, изпратен до Бойко Рашков

Бивши магистрати и действащ служител на Националната следствена служба са дали писмени сведения в Главна дирекция "Национална полиция". Това потвърдиха от МВР и заявиха, че проверката е по конкретен сигнал. 

При работата по конкретен сигнал, в ГДНП се извършва проверка, потвърдиха от МВР за NOVA. В хода й в дирекцията били поканени бивши магистрати и действащ служител на НСлС, в качеството му на гражданин.

По информация на NOVA  става дума за сигнал, който е бил изпратен до вътрешния министър Бойко Рашков. Той е свързан с оказван натиск от страна на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди дни по същата проверка е бил викан в полицията и бившият земеделски министър в първото правителство на ГЕРБ Мирослав Найденов. Това потвърди самият той.

 

 

Пред NOVА бившият градски прокурор на София, сега адвокат - Николай Кокинов, потвърди, че е бил разпитван преди дни по проверка в МВР, разпоредена от министър Бойко Рашков. Той обаче отказа да разкрие за какво точно става дума. 

Настоящият шеф на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев каза пред NOVA, че засега не е викан да дава обяснения. Той разбрал за случващото се от публикации в медиите, които спрягат неговото име.