Бившите управляващи внасят жалба в ЦИК срещу служебния кабинет

Бойко Борисов обвини настоящото управление в „главоломна чистка” и непрестанна политическа агитация против ГЕРБ. Това стана по време на брифинг на партията, който Борисов прекъсна, появявайки се по средата му. Според него целта била да го викат на разпити.

Той коментира информацията от по-рано днес, че бивши прокурори и следователка са били извикани за писмени сведения в МВР. 

„Поразучих малко и разбрах, че викат на разпити заради сигнал от 2009 година. Този човек, за когото твърдяха в началото, работи в одита на МЗ вече много години. Някой чул, че бил уволнен през 2009 година и аз трябва да си спомня дали някой е идвал тогава при мен“, каза той. Според Борисов целта на атаката на МВР е именно той. „Тоя цирк не е срещу прокурори и следователи. Целта съм аз“, категоричен е Борисов. "Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир", каза Борисов

Борисов разкритикува новата власт, че  все още няма свой вариант на Плана за възстановяване и развитие. „Нямат идея и за Зелената сделка", каза още експремиерът.

Той разкри, че е чул и за започнала търговия с COVID-сертификати за ваксинирани.

"Вече започнаха и да си купуват сертификатите - от трети човек чух това. Изсипват ваксините и им дават сертификат. Кого лъжем?", запита лидерът на ГЕРБ.

Той потвърди, че кандидатът за премиер на ГЕРБ при евентуално следващо тяхно правителство остава Даниел Митов.

„Много искам да видя Слави Трифонов като премиер. Защото не може да стои отстрани и да гледа", категоричен бе Борисов.

"Разбра ли се кой назначи директора на дирекцията на Рашков? Направете разследване. За всяко мое назначение ме погвахте, ама аз ги махах незабавно. Уволнявал съм и много кадърни хора”, припомни експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ попита докъде е стигнало разследването за подслушванията и категорично отрече да е давал нареждане за подобни действия.

Борисов честити рождения ден на президента Румен Радев и му пожела здраве, а на Слави Трифонов - успех.

Преди това бившите управляващи обявиха, че внасят жалба в ЦИК срещу служебния кабинет. 

„Правителството се занимава безсрамно с предизборна агитация и пропаганда. Видно е, че не изпълнява функциите си”, уточни Томислав Дончев.

„Служебният кабинет има изцяло политически профил. В момента тези, които управляват, не носят отговорност", добави Тома Биков.