"Демократична България": Стратегия и приоритети

Какви промени предвиждат от "Демократична България" в сектор „Икономика“?

"България от доста време е в капана на средните доходи. Основното нещо за просперища държава са ефективна администрация, напредничави регулации. Българските бизнес шампиони трябва да са тези, които произвеждат най-добре, изнасят и успяват, а не тези, които имат дебели връзки с управлението", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Владислав Панев, кандидат-депутат от "Демократична България", съпредседател на Зелено движение.

Според него бързо трябва да се работи по отношение на енергетиката, защото процесите се развиват бързо, а при ефективни и навременни действия проблемните въглищни централи могат да се превърнат в българската "силициева долина".

По въпроса за НАП и Румен Спецов, Панев подчерта, че работата трябва да си свършат органите и ако има нарушения, той трябва да бъде освободен.

Кандидатът за депутат от "Демократична България" смята, че няма смисъл от ББР, ако тя продължава да функционира по същия начин, поради което адмирира промяната в устава й.

За него е логично трите партии на протеста да участват в едно бъдещо управление, но трябва да има мнозинство, така че да не се търси подкрепа от други политически субекти.

Владислав Панев е убеден, че "Демократична България" е готова да приеме най-тежките ресори в управлението на държавата като енергетика, околно среда, земеделие, финанси. За него реформите в тези направления ще донесат голям успех за България през следващите години.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.