Според някои социолози сме с 3% след ГЕРБ и ИТН, а предстои изборна кампания, коментира Мирчев

„От десетилетия преди избори всеки се упражнява на гърба на БСП. Явно това оказва влияние и когато дойдат изборите. Вчера обаче четох социология на „Сова Харис”. Там на първо и второ място са ГЕРБ и ИТН, но само 3% след тях е БСП. Предстои предизборна кампания, така че до 11 юли не е ясно какво ще се случи”. Това коментира Стоян Мирчев, водач на листа за 14-ти МИР-Перник, БСП, в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Относно възможните бъдещи коалиции за управление, Мирчев каза, че първо е добре да се изчакат резултатите.

„Второ да видим дали партиите на протеста са научили своя урок. А той е, че политиката е място, където трябва да се водят разговори”, коментира още Мирчев.

„Нека не забравяме, че част от лидерите на тези протестни партии, бяха в правителства на ГЕРБ, друга част бяха избирани на постове от ГЕРБ, трети пък канеха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своето шоу, за да му правя пиар. Според мен е спекулация да се говори за протестни-непротестни партии”, каза Мирчев.

Той заяви още, че Слави Трифонов „е силен на думи през Facebook, но на терен го няма”.

„В 45 Народно събрание основна роля имаше Тошко Йорданов, но той не можеше да вземе решения без да се обади на Трифонов. Тоест виждаме същия модел на Бойко Борисов – каквото и да се случи, решение трябва да се вземе от вожда”, коментира Мирчев. „Трифонов беше болен около 14 дни, а парламентът работи месец и половина. Не намери 1 ден да дойде в парламента. Той не е доказал, че може да носи отговорност, защото не е дошъл там, където се носи отговорност”, каза още Стоян Мирчев.

От БСП пък искат преизчисляване на пенсиите, промяна на модела на здравеопазване, подпомагане на работещите млади хора и промяна в образователната система. 

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.