Вчера вътрешният министър обяви, че бившият премиер трябва да бъде привикан на разпит

Нова порция от задочния спор между бивши и настоящи управляващи. След започналата проверка в МВР дали Бойко Борисов е оказвал натиск върху свидетел по разследване срещу негов министър, бившият премиер заяви, че евентуалният му разпит е сплашване.  А вътрешният министър Бойко Рашков припомни, че след изтеклите записи от дома на Борисов през 2013 година, обвинения не са повдигнати.

Рашков: Борисов не само трябва да бъде разпитан, но и разследван

В петък в интервю за NOVA вътрешният министър  Бойко Рашков сподели личното си мнение, че за да бъде проверката пълноценна, Бойко Борисов трябва да бъде разпитан. Днес бившият премиер му отговори.

„От 2009 година - какво е правил Миро Найденов, но да ме оцапат и мен. Защото, гледай какви компромати, а човекът си е жив и здрав. И жена и деца, всички са живи и здрави. Министърът ми обявява, че ме призовава. Представяте ли си? Аз ще отида, да видя какво има от 2009 година”, обяви той на видео в социалните мрежи.

А по-рано пред Българското национално радио вътрешният министър припомни за изтеклите записи от дома на Борисов  в Банкя през 2013 година с участието на тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

 

„Нима обществото е забравило, че там беше доловен разговор между тримата, в който се обсъжда едно наказателно производство, по което се очаква да бъде обвинен и министърът на земеделието по онова време”, каза Рашков.

През 2013 г. прокуратурата обяви, че в записите от Банкя няма престъпление. Последствия имаше единствено за Кокинов. След скандала той беше уволнен от Висшия съдебен съвет.

„В самия звукозапис се чува как той коментира наказателно дело с министъра си, който е бил ангажиран по някакъв начин, в този случай и градският прокурор”, обясни Рашков.

Според Борисов започналата проверка е опит за сплашване. И попита ще бъде ли разпитан и шефът на НАП Румен Спецов.

„Аз мислех, че те ще се поинтересуват - да извикат Спецов, да го разпитат къде е човекът, на който продаде фирмата. Жив ли е или го убиха. Издирва го цялата държава”, каза Борисов.

Проверката в МВР продължава.