Красен Кралев: Антон Кутев клевети

"Проблемът на България е, че допускаме клеветници като Антон Кутев да бъдат толкова дълго в политиката", това заяви в „Неделята на NOVA” Красен Кралев, министър на младежта и спорта (2017 г. - 2021г.)

Според него не може да става дума за раздаване на милиони по проекти с бюджет от 2 милиона, като средствата са нараснали само за 2021 година, след като се е видяло, че се постигат успехи.

"Сумата е била 2 милиона в продължение на 4 години, след като се видя, че има успех, за 2021 година парите се увеличиха на 5 милиона. Нормално е една организация да печели няколко пъти, защото тя има повече опит и подготовка", категоричен бе бившият спортен министър и подчерта, че от 2017 година всички конкурси и проекти са извадени на светло.

Красен Кралев призна, че една от грешките му е била, че не е направена публична ревизия на това, което е заварено в Министерството на младежта и спорта при встъпването му в длъжност.

"Не упреквам Андрей Кузманов за некоректни действия спрямо мен, врагове в спортния свят нямам, федерациите одобряват моите действия като министър", заключи Кралев

Целия разговор гледайте във видеото