Тома Биков и Александър Иванов посетиха село Черни връх в търсене на "бизнес партньори" на Спецов

От ГЕРБ излязоха с още обвинения към дирректора на НАП Румен Спецов. Политиците Тома Биков и Александър Иванов посетиха село Черни връх, за да потърсят бизнес партньорите на Спецов.

„Тази къща е на Валери Георгиев Русинов, на който преди 2 месеца му е била прехвърлена фирма. Тя е и на Данаил Николов - човекът, който преди 5 години е придобил фирма от настоящия шеф на НАП. Дойдохме тук, за да се срещнем с Русинов. В момента обаче никой не знае къде се намира. Очевидно с Николов са професионални длъжници и са част от схема за източване на пари на данъкоплатците”, коментира Биков.

"От хората от селото разбрахме, че Русинов е човек, който е дошъл пеш от Италия, защото не е имал пари за автобус. Последно е идвал пеш от Лом", обясни политикът от ГЕРБ.

 

 

По думите му фирмата е била с 6 милиона лева оборот и 1 милион лева дългове.

"Проблемът в случая е, че Румен Спецов е шеф на данъчната администрация. Искам да опровергая финансовия министър, че той е чист. Г-н Спецов не може да е шеф на НАП с такива бизнес партньори. Той няма право да проверява за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация“, категоричен е Биков.

"Добре е час по-скоро да махнат Спецов и после да говорят за харвардските си концепции", заключи Тома Биков. Двамата с Иванов се заканиха, че няма да спрат със Спецов и няма да заметат нещата под килима.

От Национална агенция за приходите отново отказаха да коментират обвиненията на ГЕРБ към Румен Спецов.