На 4 април 2008 г. СГС прекратява на последна инстанция наказателното производство срещу него

Във връзка с оповестени по-рано днес твърдения за изпълнителния директор на Държавен Фонд „Земеделие“ г-н Борис Михайлов, информираме, че той никога не е бил осъждан, съобщават от ведомството.

Директорът на фонд „Земеделие” осъдил прокуратурата за хиляди левове

„Новоназначеният шеф на ДФЗ Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения“, съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев по време на брифинг в Министерски съвет, на който бяха показани документи, включително и издадено свидетелство за съдимост на Борис Михайлов.

„Да, срещу него са водени дела, през 2008 г, но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят, обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек“, каза Антон Кутев.

„Опитах се да намаля корупцията в данъчната система и благодарение на това бях атакуван. Днес, когато се опитвам да намаля корупционните схеми във фонд “Земеделие“, отново ме атакуват и ми нанасят репутационна щета, каза изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“.

На 4 април 2008 г. СГС прекратява на последна инстанция наказателното производство срещу група лица, сред които и Борис Михайлов. Той завежда дело и осъжда прокуратурата да му изплати обезщетение за десетки хиляди лева.

„Във връзка с изнесената информация от лица от ГЕРБ, ще си търся правата пред съда“, заяви още изпълнителният директор на ДФЗ Борис Михайлов.