Това заяви Стефан Сабрутев в ефира на NOVA

Държавни служители в Смолянско използвали служебното си положение, за да притискат избиратели да гласуват за определена партия. Това заяви областният управител на Смолян Стефан Сабрутев в ефира на „Здравей, България".

„Ежедневно при нас постъпват сигнали от различни краища на областта за натиск и за използване на служебно положение на различни държавни служители”, каза той. И допълни: „Държавен служител притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че ако дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга”.

Рашков: Върху избиратели се оказва безпрецедентен натиск (ВИДЕО)

„Знаете, че в Смолян дървата са важен фактор за отопление за зимата, особено в малките населени места. Хората обаче получават информация, че ако дадена политическа сила не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този начин”, допълни областният управител.

 

 

„Това не е купуване на гласове, но живеещите в едно малко населено място се притесняват и ги е страх. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори”, категоричен бе Сабрутев.

Бойко Рашков: Честните избори са приоритет (ВИДЕО)

По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят, но въпреки това подават сигнали.

„Извършва се проверка по тях и, когато дойде време, се уведомяват и органите на реда”, посочи областният управител на Смолян.

Целия разговор гледайте във видеото.