Първата цел на новия парламент трябва да е правосъдието и смяната на Гешев

"На Бойко Борисов постоянно му се случват разни неща, поръчват го, подслушват го. Но ако МВР намери доказателства за престъпна дейност, той трябва да бъде задържан", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Николай Хаджигенов, кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!".

Според него интелектуалното ниво в ГЕРБ не е много високо, за да излизат с подобни информации за имотите на Бойко Рашков.

Юристът смята, че първата задача на новия парламент трябва да бъде правосъдието, а главният прокурор да бъде сменен. Той очаква подкрепа за тази цел от системни партии като БСП и ДПС, които да решат, че това е в полза и интерес на обществото.

"Мястото на прокуратурата не е в съдебната власт, върху тях трябва да има граждански контрол, всякакъв контрол, за да бъде независима институция", катагоричен бе Николай Хаджигенов.

Той е убеден, че промените, които са нужни, не изискват нова Конституция, за тях трябва обикновено Народно събрание.

Кандидатът за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" е категоричен, че най-важен в държавата трябва да е парламентът, не Министерски съвет, което е било обърнато през последните години.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.