Председателят на ГЕРБ заяви, че служебното правителство е променило преценката си за състоянието на държавната хазна

Отново нападки между предишните управляващи и служебното правителство. Поводът този път са парите на държавата. В Пернишко Бойко Борисов обяви, че излишъкът в бюджета е заслуга на неговия кабинет.

Председателят на ГЕРБ заяви, че служебното правителство е променило преценката си за състоянието на държавната хазна. Той попита риторично как Асен Василев е успял да намери 1,5млрд. в бюджета.

„Приключенията на Асен Василев в чудния свят на финансите. Преди месец каза, че бюджетът е продънен и буферите са изчерпани. Румен Радев обаче отива в Брюксел, сиреч той за момента се почувства свободен и казва – открихме един и половина милиарда за допълнителни разходи. Къде ги откри? Нали ми преписахте чекмеджета?”, заяви Борисов.

Бившият премиер добави, че заради публикации е започната данъчната проверка на Владислав Горанов.

„В следващото изречение, Алиса казва, че само заради публикации няма да бъде започната проверка на Бойко Рашков”, обясни Борисов.

По думите му "в страната на чудесата" на Румен Радев се източват умишлено язовири, за да може да се правят внушения. „Заради публикации се правят проверки на Горанов. А имотите на Рашков кой ще ги провери? А Румен Спецов? Представяте ли си само как мачка фирмите и партньорите си, за да не обелят и дума за него вече няколко седмици“, попита лидерът на ГЕРБ.

Настоящият премиер Стефан Янев коментира от село Средно градище.

„Василев каза, че новият парламент ще има възможност при разглеждане на Закона за държавния бюджет да разполага с повече пари за преразпределение. Тази справедливост трябва да намери баланс при разпределението на тези приходи. Една част ще бъде за социални плащания, инфраструктура и бизнес”, обясни Янев.

ТЕЦ „Марица Изток 2" няма да спира, но ще работи на минимална мощност, добави служебният премиер.