Нападателят е арестуван

Мъж се опита да убие с нож 17-годишно момиче в Бургас. Нападателят е нанесъл прободни рани в шията и тялото на пострадалата, съобщават от Прокуратурата. На жертвата е оказана медицинска помощ. 

Пребиха и намушкаха с нож млад мъж в София (ВИДЕО)

Момичето е настанено в Хирургичното отделение на Университетската болница в Бургас. Вече без опасност за живота.

В неделя вечерта малко след 9 и половина вечерта, четирима младежи пресичат улицата, на път към близкия жилищен комплекс. Охранителни камери на бизнес център запечатват разходката на младежите и момента, в който са нападнати в гръб от непознат.

„Той ги застигна бягайки и започна да се закача с едното момиче и да го дърпа. Тя започна да бяга и се спъна и падна на бордюра”, разказва свидетел на случката.

До падналото 17 годишно момиче, спира нападателят й и нанася 11 прободни рани с нож.

Семеен скандал в Смолян завърши с убийство

Момичето е настанено в болница, вече без опасност за живота, но все още във шок от инцидента. Нападателят й Иван Кокенов - на 27 години  е задържан часове по-късно. Живее в съседния блок, на пострадалата ученичка.

Съседи на обвиненият в опит за убийство Иван не са учудени от инцидента. Казват, че често във входа викали полиция.

„Често има скандали, карат се с приятели, пият, хвърлят през прозореца шкафове. Не знам дали след употреба на алкохол или наркотици, но става агресивен. Той има и психично заболяване, защото баща му каза, че не си пие лекарствата”, казва съседка.

В съседния блок живее семейството на пострадалото момиче. Майката е уважаван лекар,а съседите са изненадани и уплашени

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за 27-годишния Иван Кокенов. Днес, обаче, обвинението отказа да коментира случая.

Повече по темата гледайте във видеото