Бури с градушки в първите дни на юли

Предстои особено горещ ден с температури следобед между 34 и 39 градуса. Най-високите стойности се очакват по западното поречие на Дунав, по долината на река Струма и в сърцето на Горнотракийската низина. За цялата страна е в сила жълт код за жега. Въпреки горещото време следобед на изолирани места в Западна и Централна България, главно около и в планините ще има условия за краткотраен валеж с гръмотевици.

Втора топла вълна се приближава към страната ни

По планините денят ще е слънчев и топъл. Дори по най-високите масиви температурите в топлата част на денонощието ще са над 20 градуса. Следобед на изолирани места в масивите на Западна и Централна България ще има условия за локални летни бури с гръмотевици. 

СЕДМИ ДЕН ГОРЕЩИНИ: Опасност от пожари в Гърция

Около крайбрежието – безоблачен, слънчев и горещ ден. Температури на въздуха в горещата част на денонощието – между 26 и 31 градуса. Морската вода – 24-25 градуса с незначително вълнение.

От четвъртък следобед нататък нестабилността в атмосферата, която вече удари с мощни бури Западна Европа, ще се усети у нас. Макар и вече значително по-слаб, студеният атмосферен фронт ще премине над Балканите с краткотрайни летни бури с гръмотевици и риск от градушки.

Невиждани жеги по Западния бряг на САЩ

В четвъртък условия за такива ще има в Западна, Централна и Североизточна България, в петък – почти над цялата страна, а в събота – в Югозападните, централните и източните области. В неделя следобедните валежи ще са на по-малко места. През почивните дни ще усетим леко разхлаждане с дневни температури с 2-3 градуса под тези от последните дни.

Повече за времето през новия месец - гледайте във видеото

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.