От старото ръководство твърдят, че е спешен център, новото не вярва в това

Новото ръководство на „Автомагистрали” обяви, че е открило необичайна стая в сградата на дружеството. Според служебната власт ставало въпрос за луксозно обзаведена спалня.

По документи се води стая за медицинска помощ. В нея има смарт телевизор, голямо легло, гардероб, маси и диван, както и душ кабина с масаж.

„Със сигурност не е стая за спешна медицинска помощ, както е по заповедта и както би трябвало да бъде. На хората това им прилича масово на хотелска стая”, обясни Десислава Христова, член на УС на „Автомагистрали”.

„Автомагистрали“ вече има ново ръководство

От предишното ръководство обясниха за NOVA, че по закон са били длъжни да имат подобно помещение.  

„Тази стая, мисля, че даже се ползва преди месец, когато на една служителка й прилоша, падна й кръвното и я заведоха там. Така ми докладваха. Но тази стая е направена точно за това”, заяви Стоян Беличев, бивш изпълнителен директор на „Автомагистрали”.

По рафтовете на гардероба има кутия с бонбони, чехли, както и бисквити.

„Ако наистина е стая за спешна медицинска помощ, е редно да е в по-ниските етажи. Ако се наложи да бъде изнасян човек на носилка например, как ще стане от седмия етаж?”, пита Десислава Христова.

„Вчера е имало кутия с бонбони снимани, днес вече имаме и чехлички, и душ гел, а сигурно и до довечера не са се сетили и някой презерватив да сложат”, коментира Стоян Беличев.

От новото ръководство са открили документи, че само част от мебелите в тази стая са стрували 8000 лева. Колко обаче е бил стойността на целия ремонт не се знае, тъй като е правен заедно с останалите помещения и липсват отделни фактури. 

„Достъпът до тази стая е бил твърде ограничен. Не мога да кажа за момента кой точно я е ползвал, имам си своите предположения”, каза Десислава Христова.

А на фона на стаята скоро в „Автомагистрали” отново ще влезе ново ръководство. Документите ще се подават до 5 юли. Решението все пак да бъде вписано настоящият Управителен съвет Виолета Комитова определи като своя любима тема, след като на 2 пъти съдът даде своя отказ.

Досегашният изпълнителен директор пък е готов отново да се върне на поста.

„Ако няма по-достоен”, заяви Стоян Беличев.