Ще участват ли социалистите в следващото правителство?

Днес БСП проведе своят традиционен събор на Бузлуджа. Ще участват ли социалистите в следващото правителство?

"Глътка въздух трябва да се даде на най-бедните хора, кото се вземат парите на олигарси, които са крали обществен ресусрс", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Минчо Христов, "Движение на непартийните кандидати", кандидат за депутат от „БСП за България“, един от партньорите в голямата лява коалиция

Той подчерта, че имената на тези олигарси трябва да се огласят от правораздавателните органи.

За него всички добри идеи трябва да се подкрепят, независимо от коя страна идват, поради тази причина е полезно да се направи ревизия на предишното правителство, но теми като тези, които се прокарват чрез Истанбулската конвенция са неприемливи.

"Кабинет на протестните партии може да се подкрепи в полезни и работещи идеи", каза още Минчо Христов и допълни, че има резерви към ДПС и управление, което получава подкрепа от тях.

Христов е категоричен, че най-важните неща са здравеопазването, социалната политика и от коалицията никога няма да направят компромис по тези теми, а в този смисъл драстично трябва да се повиши реалната работна заплата, с което тя да се доближи до европейската, не дори да се изравни с нея.

"Строежът на магистрали се оказа престъпна дейност у нас. "Хемус" трябва да се построи и завърши, но това да стане по честен и прозрачен начин, не както това се е случвало досега", заяви Минчо Христов.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.