Ангажираме се да се подобрят връзките с институциите във вашия регион, каза още президентът на САЩ

Започна Срещата на върха в рамките на Инициативата „Три морета”. Събитието се провежда в София, а негов домакин е българският президент Румен Радев. Видеообръщение по време на президентския панел направи американският държавен глава Джо Байдън. 

„САЩ подкрепя Инициативата „Три морета”. Благодаря на президента Румен Радев и на министър Кирил Петков, че са домакини на събитието. Има невероятен потенциал, за да се подобри просперитетът на този регион. Ангажираме се да се подобрят връзките с институциите във вашия регион, за да може Европа да изпълни отколешната си цел да е обединена, да работи и да живее в мир”, обясни той.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Три морета”: България е домакин на шестата Среща на върха (НА ЖИВО)

Байдън посочи, че демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си. 

„Да се изкорени корупцията. Като работите заедно ще укрепите суверенитета и енергийната сигурност. Всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват в 21 век, за да може светът да е по-сигурен. Може да го постигнем заедно!”, допълни американският президент.

Инициативата „Три морета“ е политически проект на 12 европейски държави-членки на ЕС, на ниво държавни глави. В него участват България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

ВСИЧКО ЗА ИНИЦИАТИВАТА „ТРИ МОРЕТА” ЧЕТЕТЕ ТУК